Известие

Collapse
No announcement yet.

табло 33 3-та серия състав

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• табло 33 3-та серия състав

ей скрапери айде малко да ви раздвижим.
    табло veglia
    платка оборотомер
    интегралата е sak215
    тримера е за калибрация на показанието
    Attached Files
    Last edited by kolev; d.m.y г., 12:30.
    точка

скоростомер
    състав
    rca927
    bdb02c на моторола-това е транзистора който ви гори
    Attached Files
    Last edited by kolev; d.m.y г., 12:31.
    точка

Comment

тахометър- това е платката в бялата кутийка зад оборотомера
      състав
      saf1091
      bc327
      Attached Files
      Last edited by kolev; d.m.y г., 14:04.
      точка

Comment

другата платка в корубата на оборотомера която не знам за какво е и не ме интересува
        състав
        mc14070bcp
        sgs112
        Attached Files
        точка

Comment

друго какво да ви кажа- аман от студени спойки.
          вече има и един калибриран оборотомер който чака да бъде тестван.
          точка

Comment

И това ще стане , утре-в други ден ще разпилея моя да е готов ,но ще сложим само оборотомера няма да слагаме цялото табло .
            Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Колега ако това е бившия ми километраж, може ли да споделиш, голямата платката ли е изгоряла (като цяло) или този транзистор от малката платка на километража.
              A.Р.33 vl 1.4 2карба 90г. Няма я вече!

Comment

Първоначално публикувано от GALIN4O Покажи съобщение
                Колега ако това е бившия ми километраж, може ли да споделиш, голямата платката ли е изгоряла (като цяло) или този транзистор от малката платка на километража.
                здрасти колега, да това е твоя километраж и искам страшно много да ти благодаря че го прати.
                засега само оборотомера съм пробвал и то на генератор да го калибрирам. другата седмица ще пробваме цялото табло вече на колата.
                платката в скоростомера беше много зле - студени спойки навсякъде, така че предполагам там е бил проблема, но ще разберем когато го закачим на колата.
                за сега съм повторил всички спойки, сменил съм всички електролитни кондензатори и съм сложил многооборотен тример на оборотомера. друго повредено не намерих за сега.
                да се надяваме че в крайна сметка от 2 неработещи табла, ще съберем 2 работещи и ако ти трябва,няма проблем да ти го върна. въпроса е и 2-те да заработят

ПП
                а какъв му е проблема по принцип- скоростомера или тахометъра беше
                Last edited by kolev; d.m.y г., 20:27.
                точка

Comment

Значи, от моите скромни разбирания по електроника, проблема е в голямата платка на скоростомера. Може и да не е така защото извода си го правя от това,че както си карах с 20км/ч той показваше 70км/ч и след около 20секунди замириса на изгоряло и то силно, даже се поошашавих. Относно връщането, дано свърши работа на някой който има нужда.

Comment

Първоначално публикувано от GALIN4O Покажи съобщение
                    Значи, от моите скромни разбирания по електроника, проблема е в голямата платка на скоростомера. Може и да не е така защото извода си го правя от това,че както си карах с 20км/ч той показваше 70км/ч и след около 20секунди замириса на изгоряло и то силно, даже се поошашавих. Относно връщането, дано свърши работа на някой който има нужда.
                    ами платката на скоростомера беше много зле. цялата в окиси и студени спойки, но нямаше никъде нагоряло. снимките са правени преди да работя. само е почистена със спирт. ще мисля някакъв начин да я тествам преди да я боднем на колата
                    точка

Comment

Аз всъщност си правя извода , че е изгоряла само по цвета на самата платка, пък и откакто изпуши таблото от тогава и спря да работи скоростомера. Пък дано като си я презапоил да заработи.

Comment

Може да е пръднал някой кондензатор!
                        Те така миришат!
                        Иначе евала на Колев за темата!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                          Може да е пръднал някой кондензатор!
                          Те така миришат!
                          Иначе евала на Колев за темата!
                          нямаше протекъл кондензатор или поне не видях, но съм ги сменил всички профилактично. остава да измисля начин как да тествам и скоростомера.
                          иначе какво приказваш, тука е скраперския раздел и се разглобяват и ремонтират неща които не са предвидени за това няма са оставяме
                          точка

Comment

То скоростомера си е просто един мотор, дето върти магнит. Магнита пък се опитва да върти чашката, дето е натегната от часовникарската пружина
                            значи върти ли си мотора, няма акво да му тестваш
                            Поне електрично де
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

оказа се че интегралата в оборотомера на другото табло не е sak215 a sn29736p за която няма никаква информация но предполагам са аналози тъй като не забелязвам никаква друга разлика по платката или елементите а и разменихме вече оборотомерите и работят.
                              самия скоростомер също вече работи. замених bdb02c с 2sa1315, като трябва да се внимава с пиновете. на bdb подредбата е EBC ,а на 2sa е ECB . има обаче някакъв проблем с платката зад оборотомера. тя трябва да хване сигнала от датчика на скоростната, да го модулира по някакъв начин и да го подаде към скоростомера. е това за сега не става
                              точка

Comment

Working...
                              X